Facebook
אחים ואחיות יקרים ויקרות,
זהו שיעור על סוכרת
יש שני סוגי סוכרת. סוכרת 1 וסוכרת 2
סכרת מספר 1 זה סכרת נעורים זה לא לעכשיו
ויש סוכרת מספר 2 – ועליה אני ארחיב בשיעור הזה
אפשר להיפטר לגמרי להחלים לחלוטין. הרפואה הקונבנציונאלית אומרת כיצד לחיות עם זה
הסוכרת נחשב מגיפה. אחד מכל עשרים איש חולים בסוכרת וזה גורם תמותה מספר 3
נכון לעכשיו יש כ18 מיליון איש בארה"ב חולי סוכרת
גורם תמותה מספר 1 הוא לחץ דם והתקפי לב,
גורם תמותה מספר 2 זה סרטן
ואחרי זה סוכר
זאת סטטיסטיקה נוראית. אז אנחנו הולכים לדבר על המחלה השלישית בגודלה
זאת מחלה שמתפשטת בקצב מטורף: הרמבם טען שראה 11 חולי סוכרת בכל ימיו
היום אנחנו רואים עשרות ביום!
מה הבעיה עם המחלה?
סכרת מזרזת טרשת עורקים. כלומר הצטברות של שכבת כולסטרול בתוך העורקים ועקב כך זה מזרז מחלות כלי דם והתקפי לב
המחלה גורמת להרס כליות מוגבר, למה? מכיוון שהסוכר גבוה בדם הוא מייצר חומר מסוכן שנקרא אציטון שהורס את הכליות
אי ספיקת כליות זו מחלה שנלווית לסכרת כנל טרשת עורקים – סתימת עורקים
 
אז...סכרת גורמת לזירוז טרשת עורקים והורסת את הכליות
עשרות אלפי קטיעות איברים יש בשנה בגלל סוכר
בגלל בעיית הסוכר בדם – זה עושה נמקים לגוף. זה מייצר עיקצוצים באצבעות
סוכרת היא גורם מספר 1 לעיוורון במבוגרים. אני מדבר על עיוורון שנוצר עם השנים ולא על עיוורון מלידה
למה? כי כלי דם נסתמים. מתחיל עיוורון. כי הדם סמיך, ובעיניים כלי הדם צרים מאוד, אז לא זורם הדם טוב בעיניים
והסוכר פוגע בשורה התחתונה בעיניים.
 
זה לא משנה איזה סוג סוכרת מדובר....גם בסוג אחד ובסוג שתיים יש רמות שומן גבוהות מהרגיל.
זה תוצר נלווה של סוכר גבוה בדם. שומנים גבוהים.
נתונים נוספים:
80% מחולי הסוכרת מתים מהתקף לב. פי 4 התקפי לב באוכלוסיה זו.
אחד משלושה התקפי לב בטוח!
נכון להיום לרפואה הקונבנציונאלית אין תרופה אמיתית לסוכרת. יש להם מה שנקרא מחשיכי סימפטומים.
שנבין קצת: אין חולה סוכרת אחד בעולם שהחלים! מה זה להחלים? זה שלא לוקח תרופות ושאין סוכר. זאת החלמה.
750 אלף חולים בישראל – בבתי החולים בישראל יש כמות עצומה של חולי סוכרת...
תיכף אני אלמד ואסביר דברים על סוכרת ואנמק מדוע צריך להימנע מאכילת מזון מן החי...בינתיים משתף אתכם
שאכילת המזון מן החי מגבירה את המחלה הזאת, ובבתי חולים נותנים להם מזון מן החי.
כפי שאמרתי. אנחנו לא מתמקדים כאן בסוכרת מספר 1, אלא ב2...ותקשיבו טוב למשפט הבא:
תוך שבועיים אפשר לרפא סוכרת מספר 2 – מה שברפואה הקונבנציונאלית אין רפואה בכלל!
 
לפני שנתחיל ללמוד על סוכרת וכיצד ניתן לרפא לחלוטין את המחלה הזאת...הנה שלוש הנחות יסוד פשוטות ברפואה טבעית:
אחד: הגוף מטבעו בריא ותמיד נוטה לבריאות. זאת אומרת שאם נשתמש בגוף של האדם כגורם מרפא ולא כחולה, ונמנף את יכולת הריפוי העצמית, הגוף יבריא את עצמו. אנחנו רק צריכים ורוצים לא להפריע לגוף לעשות את שלו.
שתיים: טיפול בסימפטום גורם למחלה כרונית. הסבר: ברפואה הקונבנציונאלית נניח שיש סכרת, הם לא מטפלים בגורם שגרם לסכרת, אלא הם מסתכלים על התוצאה, ואומרים אוקי...זאת הבעיה שאני רואה, אז אני אשנה אותה...ואז כשהם משנים אותה – כלומר כופים על הגוף שינוי, הם למעשה משאירים את הבעיה רק מחשיכים אותה. הם לא מרפאים כלום. הם גורמים לה להפסיק להפריע זמנית! לכן אין ריפוי ברפואה לסוכרת.
הלאה כלל שלוש ברפואה טבעית:
אין מחלות. יש מצב שיש פסולת בגוף שנכנסה מבחוץ וכל מה שצריך לעשות זה פשוט להוציא אותה.
אין דלקת ריאות. יש הצטברות פסולת. אין דלקת בשלפוחית השתן, אין מחלות עור. אין מוגלה. אז מה יש? יש פסולת שיוצאת דרך העור, או האוזן וכו'...רעלים שנכנסים זה מחלה וריפוי זה הסרת הרעלים
הפרת חוקי הטבע זה הצטברות רעלים
למשל: קוסמטיקאית שנושמת כל היום אצטו, פועל בניין שנושם כל היום אבק.
רעלים נכנסים – זה הפרת חוקי הטבע
מה נכנס לגוף הבריא והמקסים שלכם?
מה אתם אוכלים? מה אתם נושמים? מה אתם שותים? איך אתם מאכילים את הגוף שלכם מבחינה רגשית?
להכל יש יחס ברפואה הטבעית!
כשאין הפרת חוקי הטבע האדם לא יהיה חולה.
צריך פשוט ללמוד את חוקי הטבע
הטבע גימטריה אלוקים
שלושה דברים גורמים למחלות:
  1. תזונה שגורמת להרכב דם לא טוב
  2. הצטברות רעלים בתוך הדם
  3. מערכת עצבית לא מאוזנת בגלל מצב נפשי לא מאוזן
מה זו סוכרת?
התאים בגוף האדם זקוקים לדלק. הדלק הוא סוכר. כשסוכר לא נכנס לתאים, זה נקרא סוכרת!
אז סוכרת זה כשהסוכר לא מגיע לתוך התא. זה גם סכרת 1 וגם סכרת 2
יש הבדל בין אחד לשניים...בסוכרת מספר 1 – זה שהחומר שמכניס את הסוכר לתוך התא לא מיוצר
החומר הזה נקרא אינסולין
אינסולין זה הורמון שמיוצר בלבלב
האינסולין הוא כמו שוער, הוא פותח את התא ומאפשר לסוכר להיכנס. בלי אינסולין התא לא נפתח ולא נכנס סוכר לתא
זה סוכרת!
תא שרוצה לתפקד צריך סוכר. בלי אינסולין לא נכנס הסוכר.
עכשיו...מה קורה כשהלבלב לא מייצר אינסולין? אז הסוכר שספוג בדם לא נכנס לתא! אם יש הרבה סוכר בדם. המח נותן פקודה ללבלב לייצר יותר אינסולין
בסוכרת מספר 1 הלבלב מסיבה מסויימת לא מייצר אינסולין
מה קורה כשאין אינסולין?
האדם מקבל סוכר – נכנס לדם, ולא יוצא מזרם הדם
אז הסוכר בדם עולה.
זה נקרא סכרת
התוצאה היא: חוסר סוכר בתאים.
זה סוכרת מספר 1
מה קורה בסכרת מספר 2?
בסכרת 2 למרבה הפלא:
האינסולין לא מצליח להכניס את הסוכר לתוך התא. ועכשיו נשאלת השאלה היא למה? למה האינסולין שיש לו רק תפקיד אחד: להכניס סוכר לדם...למה הוא לא מכניס את הסוכר לדם? התשובה היא שיש מושג שנקרא תנגודת אינסולין.
יש משהו בתוך התאים שגורם לכך שהאינסולין נחסם ולא נפתח השער
האינסולין אומר הלו תפתח זה אני אינסו! אבל משהו בפנים מתנגד...
מה מתנגד? שומן! התא שומני, זה כמו מחסן שמפוצץ בדברים עד שהדלת לא מצליחה להיפתח מרוב עומס בפנים
אז יש בתוך התאים שומן ומרוב שומן הם לא נפתחים, וזה לא משנה כמה אינסו דופק בדלת!
ועכשיו נוצר מצב בעייתי
כי אם יש כמות של סוכר – לא מספיק שיש אינסולין
ואז המוח אומר להפריש יותר אינסולין....כדי שייכנס הסוכר לתאים!
במצב כזה – הלבלב מייצר יותר אינסולין. פי שתיים עד פי עשר.
לפעמים זה באמת מצליח לגוף! יותר אינסולין, יותר אינסולינים גיבורים שפותחים את התא ומכניסים את הסוכר
אבל לפעמים זה לא מספיק, והלבלב לא מצליח לייצר את כמות האינסולין הנדרשת
ואם הלבלב לא מצליח לייצר מספיק אינסולין
אז יש בעיה כמו בסוכרת סוג אחד..אבל לא בגלל שהלבלב לא עובד, אלא בגלל שהאינסולין לא מספיק
לכן בשני המקרים, הסימנים של סכרת היא חולשה
אין חומר דלק. האוטו לא נוסע.
עייפות כרונית. כל הזמן עייפים. אוכלים הרבה ולא נותן כח
הזיכרון יורד, כי המח עובד על המון סוכר. 15% מהקלוריות זה במח.
השרירים פחות עובדים טוב
עצבנות! נטיה לדיכאון
כי אנרגיה מביאה שמחה...ואין לו סוכר בתאים, רק בדם...
זה חוסר סוכר בתאים.
כשיש הרבה סוכר בדם... סוכר גורם לתסיסה, ומייצר אצטון. הנה מספר תופעות שנגרמות בעקבות סוכר בדם:
זה גורם לשתן בהיר מאוד...ולטעם וריח רעים מהפה, אי ספיקת כליות עליה בלחץ הדם. הפרעות בראיה.. נימולים, עיקצוצים...נמקים...פצעים לא נסגרים או נסגרים אחרי הרבה זמן
כי הדם מלא סוכר. מלא אציטון. אז חומרי הקרישה פחות עובדים.
אז אם הייתה לכם שריטה שנסגרה אחרי כמה שבועות זה לא נורמלי – ולרוץ לבדוק את רמות הסוכר לחשש סוכרת.
אז....אחרי שדיברנו על איך נוצרת סוכרת, מה ההבדל בין סוכרת אחד לשניים, ומהן תופעות הלוואי של סוכרת...בואו נדבר על מאיפה מקבלים סוכר?
יש בטבע שלושה סוגי סוכר
חד סוכר
דו סוכר
ופחמימה שזה רב סוכר – או עמילן
פחמימה זה מלשון המילה פחמן.
פחמן נשרף ונותן אנרגיה. למשל נייר יש בו הרבה פחמן ולכן ניתן לשרוף אותו.
יסודות ללא פחמן לא נשרפים.
פחמימה זה שם כללי לכל החומרים שנותנים אנרגיה
גם החד גם הדו וגם רב זה פחמימה
 
גלוקוזה, פרוקטוזה, גלקטוזה הם חד סוכרים
כלומר אם אתה אוכל משהו שהוא חד סוכר הוא מיד זמין לתאים שלך. הוא לא צריך שום פירוק
למשל ענבים זה חד סוכר – זה סוכר זמין! הוא סוכר פשוט. סוכר חד!
 
דו סוכר זה שתי גלוקוזות. לקטוזה, מלטוזה וסוכרוזה. לא צריך לזכור את זה.
בחלב יש לקטוז...רוב האנשים אינם מסוגלים לפרק את הדו סוכר שבחלב כי זה לפרות
ואם אנשים אוכלים את זה ולא מפרקים כמו שצריך זה עושה אלרגיה וכו
 
אז דו סוכר גם מתפרק מהר בדם...עכשיו - מלטוזה שזה סוג של דו סוכר - יש בקטניות דגנים ונבטים:
עדשים חומוס שעועית וכו'...זה קטניות
קטן ויבש. מה מרכיב אותו?
חלבון ועמילן! חלבון ועמילן זה רב סוכר. אבלללללללללללל
אם תקחו קטניות ותנביטו אותם – העמילן יתפרק למלטוזה שזה דו סוכר ויהפכו לסוכר זמין!
כשאתה מנביט קטניה 12 שעות במים - היא חוזרת בחזרה למצב הטבעי שלו - העמילן הרב סוכר שבו הופך לדו סוכר
לכן הסוכר שבו הופך להרבה יותר זמין. אם אתה אוכל קטנית בלי להנביט. אתה אוכל עמילן וחלבון – רב סוכר וחלבון
סתם נקודה לציון: זה עושה המון גזים...
ההנבטה מאוד משמעותית לבריאות שלנו.
הנבטה היא פעולה המאפשרת לזרעים לנבוט כדי לאכול אותם (בצורה גולמית או מבושלת) או כדי לגדל אותם לצמחים. הזרעים שנבטו נקראים נבטים או נבטוטים. הם אמורים להיות בעלי ערך תזונתי גבוה יותר יחסית לזרעים משום שאחוז חומרי התשמורת שקיים בזרע המקורי ירד וחומרים אחרים, כמו ויטמינים וחלבון, שנמצאים בזרע הופכים להיות זמינים יותר לעיכול.
יתרונות ההנבטה כוללים גישה לערך תזונתי. חיסרון מרכזי שלה הוא שתהליך ההנבטה הוא מצע לגדילת חיידקים. צריכה של נבטים גולמיים שגודלו בהנבטות מסחריות הובילה לכך שבמשך העשורים האחורנים דווחו עשרות מקרים של הרעלות, בחיידקי אי. קולי וסלמונלה שחלקן הסתיימו במוות.
תהליך ההנבטה אורך יום עד מספר ימים, הוא יכול להתבצע בבית.
לפני הנבטה כדאי לשטוף את הזרעים משאריות קרקע ומחיידקים גורמי מחלות שעלולים להמצא בקרקע או על הזרעים.
לאחר שלב זה משרים את הזרעים במים. שלב זה יכול לקחת בין 20 דקות לבין 12 שעות, תלוי בסוג הזרעים. ההשריה מגדילה את תכולת המים בזרעים ומוציאה אותם ממצב התרדמה שלהם.
לאחר מכן יש לסנן את הזרעים במסננת. לוקחים את הזרעים הלחים ומניחים בקערה, עם תחתית עם חורים בד או מגבת נייר,.פעם פעמיים ביום מוציאים את הנבטים, שוטפים מתחת לברז בעדינות מסננים היטב כדי למנוע עודף נוזלים ומחזירים לארון. תהליך זה נמשך במשך יומיים או שלושה - או עד שמתחילה הנביטה.
במשך התהליך הנבטים צריכים לשמור על לחלוחיות - לא רטובים מידי (כי אז יתרחש רקבון) ולא יבשים מידי. הזרעים צריכים להמצא בטמפרטורה נוחה - בין 13 ל-21 מעלות.
אפשר להכין בבית בשיטת עשה זאת בעצמך צנצנת הנבטה: לוקחים צנצנת עושים חורים במכסה, וזהו!
או עם בד וגומי...העיקר שייכנס אויר!
וכדי להימנע ממה שאמרתי קודם של חיידקים וכו'...פשוט תבשלו את זה לאחר מכן ואל תאכלו את זה חי!
 
אז דו סוכר יש בדגנים ובקטניות מונבטות וזה נקרא מלטוזה
סוכרוזה נמצא בסלק – בקנה סוכר, בסוכר מזוקק. זה דו סוכר
רוב הפירות זה דו סוכר. שתי יחידות גלוקוזה
רב סוכר שנקרא עמילן זה מולקולה שיש בה בין 100 יחידות גלוקוזה עד אלף יחידות במולקולה אחת
מה שאני מנסה להגיד זה שזה שהפרי מתוק לא אומר שיש בו הרבה סוכר
זה אומר שיש בו סוכר זמין
אבל עמילן הוא לא סוכר, זה לא מתוק. לחם לא מתוק.
תפוח אדמה לא מתוק, כי זה מופיע במולקולה שהיא מורכבת ביותר
אבל כמות הסוכר בה פי מאה עד פי אלף מענבים
אשכול ענבים לעומת אותה כמות של לחם. אין מה להשוות בכמות הסוכר
בלחם יש לך פי מאה עד פי אלף
מה שנקרא פחמימה מורכבת זה אומר שיש הרבה יחידות גלוקוזה בכל מולקולה
אז כשאתה אוכל אותה כמות, נניח אשכול ענבים מול לחמניה אותו נפח קיבלת פי מאה עד פי אלף
כשאתה אוכל פירות אתה לא בסכנה בסכרת
עמילנים שלכאורה לא מתוקים מפוצצים ברב סוכר, אז במקרה של קטניות אפשר לפרק אותם על ידי הנבטה!
אגב, כל מה שאמרתי על הנבטה וכו'...זאת המלצה לחולי סוכרת, אבל אדם רגיל לא חייב. אדם בריא יכול לאכול פחמימה מורכבת..
בכל אופן, ריפוי ראשוני מסכרת זה לא לאכול עמילן, כי רב סוכר לוקח זמן לגוף לעכל והרבה סוכר נכנס לדם!
כל הדגנים וכל הקטניות הלא מונבטות, כמו עדשים שזרקת לסיר הרותח אתה מקבל עכשיו עמילן
ולא דו סוכר.
בואו נבין משהו פשוט:
כמה שהאוכל יותר מסובך לפירוק כך הוא דורש אנרגיה גדולה יותר.
עמילן דורש המון אנרגיה לפירוק
מה מפרק עמילן? יש אנזים ברוק שנקרא פטיאלים
אחרי זה בתוך מערכת העיכול יש אנזים שנקרא עמילז שהוא מיוצר בלבלב והוא מעכל את העמילן
אם למשל אכלת צלחת פסטה, אז הגוף לא יכול לעכל יותר מכמות מסויימת. השאר עובר לתוך המעיים לא מעוכל
ואז מולקולה מורכבת נכנסת לתוך הדם והדם הופך למלוכלך. סמיך!
ולכן יש ליחות כי הגוף זקוק להרבה נוזלים כדי להוציא אותו. הגוף מנסה לרפא את עצמו מהפסטה שאכלת ולנקות את הדם.
אז יש לנו חד סוכר ויש דו סוכר, הם סוכר שנכנס לגוף בקלות ובמהירות, ויש רב סוכר שנקרא פחמימה או עמילן.
הרב סוכר מתפרק לאיטו, לאט לאט....יש בה למעלה מפי מאה יותר סוכר והפירוק איטי יותר.
באחד הסרטונים הקודמים בקורס הזה אני אומר שעדיף לאכול פחמימה מורכבת מאשר סוכר שנכנס מהר לדם כי זה גורם לקפיצה של סוכר ואז הנחיתה היא חזקה ואז האדם בהיי וכשהסוכר בדם צונח מהר הוא בלואו...
כמו תחושת כיף אחרי קוקה קולה ואז האדם מהר מאוד רוצה עוד מתוק כי זה סוכר שגם נכנס לתאים מהר ואז הרעב מהיר
ושם בסרטון אני מסביר שזה לא טוב...פה בסרטון הזה אני מסביר שסוכר של פחמימה מורכבת פחות טוב מאשר סוכר מהיר של פירות למשל, אז ההסבר לזה הוא שכאן אני מדבר על כמות הסוכר ולא על איכות הכניסה לגוף.
באמת כשחד סוכר או דו סוכר נכנסים לגוף יש תחושת היי מהירה וכו'..ועדיף לתת לגוף פחמימה מורכבת שהסוכר ייכנס לאט בצורה מבוקרת ולא בום! אבל כשאנחנו מדברים על כמויות של סוכר – עדיף לגוף לאכול סוכר זמין למשל סוכר מפירות מאשר פחמימה מורכבת מכיוון שכאן בסרטון אנחנו מדברים על סוכרת ועל כמות סוכר שנכנסת לגוף ואז במקרה הזה עדיף חד סוכר או דו סוכר ולא רב סוכר...
עכשיו תראו – בעיקרון אין שום מאכל בעולם שאין בו סוכר. השאלה היא באיזה מינון ומה עוטף את הסוכר שבתוך אותו מאכל.
אפילו מלפפון יש בו סוכר.
מאכלים שנקראים חלבונים. גם הם מלאים בסוכר. רק שהמדע קורא להם חלבון.
סוכר זה יסוד פחמן!
בשר שזה נחשב חלבון מבחינת המדע מכיוון שרמת החנקן שבתוך החלבון היא גבוהה מאוד
למה? כי כשהוא נכנס לגוף הגוף מזהה את החנקן שבו
ומצריך חומצה כדי לפרק אותו ולכן לא מוגדר כפחמימה.
אריה שאוכל רק בשר, מהיכן מקבל אנרגיה?
האנרגיה של האריה אינה זמינה, והאריה נח וישן 18 שעות ביממה
החלבון בונה רקמות. כשאדם אוכל בשר, אז הסוכרים שבתוך הבשר
מתחילים להיות זמינים לגוף אחרי שלוש ארבע שעות. רק אחרי כארבע שעות שהגוף מפרק את החנקן שבחלבון
רק אז מתחיל פירוק הסוכר שנמצא בתוך החלבון שזה בערך
בין שש לעשר שעות הסוכר שבבשר מתחיל להיות זמין לגוף.
עכשיו ברור מדוע חולי סוכרת רובם עולה להם הסוכר כחצי יממה לאחר אכילת בשר
שמתם לב שכשאתם אוכלים רק בשר אתם לא שבעים? כי חלבון לא משביע
סוכר, פחמימה כן משביעים.
אנחנו לא יכולים לאכול רק עוף רק חלבון
לא יהיה לאדם אנרגיה זמינה. תתמלא הקיבה אבל לא יהיה כח
לכן מה כולנו עושים? אוכלים אורז או אטריות
פחמימה עם חלבון.
 
סיכום:
סכרת היא בעיית כניסת סוכר לדם בגלל חילוף חומרים לא נכון של אינסולן
בסוכרת מספר 1 אין אינסולין – הלבלב לא מייצר אותו בכלל. סוכרת מספר 2 יש אינסולין אבל יש תנגודת
שומן בתא מתנגד לכניסת הסוכר לתא
מקורות הסוכר הם:
חד סוכר ודו סוכר שנמצאים בעיקר בפירות ובקטניות מונבטות
רב סוכר זה עמילן ויש בו פי מאה עד פי אלף סוכר מאשר פירות וירקות טריים
הרב סוכר מתפרק לאט בגוף ונמצא בפחמימות מורכבות יותר כמו לחם פסטות וכו'...
ו......................חלבון! בחלבון יש גם סוכר הרבה...אבל ההבדל ביניהם שהוא זמין לגוף אחרי הרבה זמן
אז סיכום הסיכומים:
חד סוכר ודו סוכר זמינים לגוף מיד – אכלת ענבים? אכלת דבש? נגעת עם הלשון? בום! זה נכנס לדם!
עמילן שאתם אוכלים כמו לחם תפוחי אדמה וכו'...– לוקח לגוף לפרק בערך שלוש שעות
ובשר זה בין שש לעשר שעות
 
לאדם שחולה בסוכרת חשוב מאוד שידע את הדברים האלה – כי 99.9% מהאנשים לא יודעים שיש סוכר בחלבון
ואז לא מבינים למה יש קפיצת סוכר אחרי 12 שעות מאכילת בשר, והם מקשרים את הקפיצה ברמת הסוכר שלהם בדם בגלל שאכלו איזה פרי או משהו כזה וזה בדיוק ההיפך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בפרי כמעט ואין סוכר!
 
עכשיו אחרי שסיימנו להבין מה זה סוכר, באיזה אוכל יש סוכר ובאיזו מהירות זה נכנס לגוף ומה השכל שבזה
עכשיו נדבר על מעגל הסוכר בגוף, כלומר על התהליך שהסוכר עובר בדם – מה קורה כשיש עודף סוכר?
איך מתחילה המחלה? וכו'
כשהגוף מפרק חלבונים ופחמימות מורכבות הסוכר בדם עולה
המח נותן הוראה לייצר אינסולין
הסוכר יוצא מהדם ונכנס לתאים
זה נקרא תהליך תקין
נשאלת השאלה: מה קורה כשתא רווי?
תשובה: הסוכר עובר לכבד לשרירים ולשומן
הכבד יש לו תשמורת סוכר שנקרא גליקוגן
כשאתם מפרקים קלוריות, עושים ספורט למשל...הגוף מתחיל לפרק מה שיש לו ברזרוות כי הגוף מפרק
גליקוגן שנשמר בתשמורת בכבד ובשרירים
שימו לב למה שקורה בגוף!
אדם אוכל סוכר, הסוכר נכנס לתאים
התאים מתמלאים
הסוכר עובר לכבד ולשרירים
כשהם מתמלאים השאר הופך לשומן
השומן בעצם נמצא גם בתוך התאים
ומה שמתנגד לכניסת סוכר בתא זה שומן
ואז זה מייצר סוכרת
אם לאדם יש עשר קילו עודף שומן – הלבלב עובד כפול ממה שהוא צריך לעבוד
אדם שיש לו 25 קילו עודף שומן – הלבלב עובד פי עשר ממה שהוא צריך לעבוד.
זה מסוכן מאוד! כשאדם משמין הלבלב שלו עובד יותר חזק, ולא נח...מה הפלא שהלבלב מתעייף ומייצר פחות אינסולין?
מה הפלא שיש סוכרת?
אבללללללללללללללללל....
שימו לב: עד עכשיו דיברנו על זה שסוכר שלא נכנס לתאים גורם לסכרת כי יש עודף סוכר בדם, וכשיש עודף סוכר בדם מתחילים נמקים, הדם סמיך, זה יוצר לחץ דם וכו וכו'...
אבל עכשיו למדנו דבר נוסף: בעיית סוכרת נובעת מדבר נוסף – והוא: שומנים!
אני יודע שזה קצת מורכב להבנה אבל נסו להיות איתי:
סוכרת 1 נובעת מזה שהלבלב משותק ולא מייצר אינסולין. עליו השיעור הזה לא מדברים בכלל
סוכרת 2 נובעת מזה שהלבלב מייצר אבל לא מספיק ונשאר סוכר בדם, במקרה שכזה זה גם סוכרת.
אבל בתוך סוכרת 2 יש עוד קטגוריה. זה לאו דווקא כי האינסולין לא מספיק כדי להכניס את הסוכר לדם
לפעמים זה נובע בגלל שהתא בגלל השומן שבתוכו מתנגד לקבלת הסוכר, ואז אין תגבורת של אינסולין. כלומר יש ייצור אינסולין אבל לא מספיק בגלל ההתנגדות של התא בגלל השומן בפנים...וזה גם מה שמשאיר את הסוכר בדם. במקרה שכזה הבעיה היא לא בלבלב, ולא בכמות האינסולין שהלבלב מייצר, אלא בגלל כמות שומן גדולה שחוסמת את כניסת הסוכר לתאים
ולכן סיבה נוספת לסוכרת היא עודף פסולת שומנית והתנגודת. היא יוצרת לבלב עייף, מה שגורם לירידה בתפקוד שלו
עודף פסולת שומנית היא הבעיה העיקרית!
אז מה עושים ברפואה הקונבנציונאלית?
מזריקים ללבלב חומרים שמעירים אותו
במקום לתת לו לנוח, נותנים לו לרוץ יותר מהר
זה נוראי. זה להרוס אותו.
גלוקופאז' וגלוקומין – אלו תרופות שנותנים לחולי סוכרת
והם ממריצים את הלבלב. זה לא מרפא! אתה מחמיר אותה!
אני רוצה לעשות לכם סדר בכל מה שאמרתי עד עכשיו:
הלבלב זקוק למנוחה, כשאתם אוכלים ארוחה שלנו בעידן המודרני שאוכלים מנת חלבון ופחמימה נניח פיתה עם חביתה ועם תה ומשהו מתוק בסוף, אז המשהו המתוק נכנס ישר לדם. הפחמימה המורכבת נכנסת לדם אחרי נניח שלוש ארבע שעות והחלבון מתפרק ונכנס הסוכר אחרי 10 שעות נניח. זה אומר שבמשך כל היום בגלל ארוחה אחת נכנס סוכר לדם והלבלב מייצר אנסולין!
אתם קולטים? הלבלב לא נח בגלל ארוחה אחת חצי יום!
אין דקה ביממה שהלבלב נח, ולכן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לאכול שומן לסוכרתיים זה אסון. מדוע? כי הדם עמוס 24 שעות בסוכר ושומן
ואז מתחילה סכרת מבוגרים – כי כמות הסוכר העצומה הזאת לא נכנסת לתאים בגלל השומן והרי לך מתכון מנצח לסכרת!
זוכרים שאמרתי לכם בתחילת השיעור שבבתי חולים נותנים בשר לחולי סוכרת? זה אסון!
למה?
כי מבחינתם הם מסתכלים על החנקן שבחלבון ולא מתייחסים על הסוכר שמתפרק בהמשך לאחר פירוק החנקן.
ואז נניח אדם אכל בשר, ואחרי 12 שעות אכל פרי, הסוכר שלו קופץ...אבל למה הוא קופץ? לא בגלל הפרי, אלא בגלל הבשר שאכל קודם לכן. ואת זה הם לא מבינים...
וכפי שאמרתי לכם הפרי אין בו הרבה סוכר...אבל בפחמימה מורכבת כן...
אלא מה? שבגלל שהפרי נכנס מהר אז זה עשוי לעשות קפיצה, אבל זה לא נכון להסתכל על זה כך.
מי שיש לו סכרת צריך להימנע מפחמימה מורכבת, כמו פסטה, לחם, תפוחי אדמה, קטניות שלא מונבטות.
אבל פירות? אין בהן הרבה סוכר אפילו שהן מתוקות!
ההיפך: אנשים שעשו דיאטת ענבים, שזה חד סוכר, ירד להם הסוכר. כי כמו שהוא נכנס כך הוא יוצא! זה משביע, יש בזה הרבה נוזלים, אין בזה הרבה סוכר, וזה נפלא!
 
העניין הנוסף שהסברנו הוא שחלבון לא משביע ומצריך פחמימה...ושניהם בתכלס יש בהם סוכר, ולכן אין מנוחה ללבלב.
עכשיו שתבינו: בבשר עופות בקר, ביצים וחלב יש המון שומן – והם כפי שאמרנו מייצרים גם סכרת
 
ועכשיו נדבר על הסיבה השלישית והיא מרכיב חשוב בסכרת – והיא מתח נפשי!
כשאדם נמצא במתח נפשי
אנדרנלין מופרש בגוף.
כשאדם בדיכאון חצי דיכאון תסכולים, פחדים, וכל מיני רגשות אקסטרימיים הולכים למקרר – לפיצוי רגשי
אבל מה הבעיה? שבזמן של אנדרנלין גוף האדם משתיק את הבלוטות, למה?
כי בזמן אנדרנלין הגוף מכין את עצמו להתקפה או לבריחה. קורה משהו רגשי. אולי האדם עומד לפני התקפה של טורף?
לאדם יש מנגנון הישרדות, והאנדרנלין המופרש בגוף גורם לבלוטות לא לעבוד כדי שכח יישאר למנגנון ההגנה או ההתקפה.
מה קורה כשהלבלב לא עובד? אין אינסולין! מה קורה כשאין אינסולין? סוכר לא נכנס לתאים. מה קורה כשסוכר לא נכנס לתאים? יש סוכר בדם. מה קורה כשיש סוכר בדם? סוכרת!
אז מצב נפשי של מתח שמפריש אנדרנלין עלול ליצור סכרת!
ואנחנו חיים בדור עודף האנדרנלין. האדם כל היום במאה דברים בו זמנית. הרכבים נוסעים מהר, וואטספ, פייסבוק, גירויים, מתח. כל היום מתח!
גירוי יתר זה מצב סטרס שמייצר אנדרנלין!
דבר נוסף שעשוי לגרום לסכרת הוא: חוסר פעילות גופנית
כי לסוכר יש יותר סכנה שיעלה
אירובי זה אומר שמעלים את הדופק ואת קצב הנשימה.
אדם רגיל צריך להעלות את הדופק שלו חצי שעה ביום בהליכה מהירה או ריצה קלה
וסכרתיים צריכים בסביבות 45 דקות
הרמבם אמר אין תחליף להתעמלות
טובבבבבבבבבבבבבבבב – חשוב לי לציין שניתן לרפא לחלוטין את סוכרת מספר 2
כי כל מה שצריך לעשות זה להוריד את השומן מהתאים, ולתת ללבלב מנוחה!!!
ולא להזריק לו סטרואידים!
לסיכום: